Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Knjiga: Monika je rekla zbogom; Autor: Nikola Dumitrašković
#1
Knjiga “Monika je rekla zbogom” je drama odigrana na ulicama Beograda pored koje ste verovatno prošli.

O knjizi

Monika je devojka. Monika može da bude svaka devojka. Monika može da bude i svaki čovek koji oseća i voli. Ovo je priča o Moniki Šak, devojci koja napušta rodno mesto i odlazi u veliki grad, Beograd. Priča je spoj svega onoga o čemu čovek nikada ne razmišlja, a možda bi trebao? Ona upoznaje stranca, čoveka koga će zavoleti. Ali…

Ja nisam kao svi ostali. Neću da lažem sebe da sam dobro, a zapravo nisam. Neću da prebolim ljubav. Od ljubavi se živi, a prebolevaju se: prevare, laži i razočarenja.

Monika je rekla zbogom

Autor o knjizi

Stvorio sam jedinstven ženski lik i nazvao je Monika. Za dramu sam se odlučio gledajući našu svakodnevnicu koja mi je bila najveća inspiracija. Priča nije rađena po istinitom događaju, ali događaji iz knjige su naša stvarnost. Zbog neverovatnog obrta u radnji, uveren sam da će ova priča uticati na veliku većinu njenih čitalaca, kao i na njihov izbor nakon čitanja. Svako može da bira, a moj lični izbor u toku pisanja je bio da pružim dobar izbor bez obzira na prošlost, jer verujem u pobedu svakog pojedinca.


Knjigu možete poručiti isključivo u okviru seta u kojem spadaju i dela autora Tajne Dunava i Sofija, promenio sam se po ceni od 1000 dinara + PTT na vezi: 


[Image: 14543687_1092244160890170_16734290768206...x768-1.jpg]

Pesnikinja Smiljana Stojnić o romanu:

Roman koji se ne ispušta iz ruku. Dovoljno bezobrazan da zagolici vašu maštu, a sa druge strane više nego dovoljan da ponovo verujete u ljubav, da verujete u “happy end”.

Pisac ovog romana Nikola Dumitrašković na sebi sopstven način govori o vremenu u kome živimo, o novim generacijama, o ne prezanju ni od čega, od nemanju morala o nevaspitanju i neobrazovanju. Kao slikar reči je izvanrendan, kao savremeni kritičar stanja nacije profesionalan, dovoljno dalek da posmatra sa strane, a dovoljno blizak da može da vidi ono što mi ne vidimo.
Savremena književnost ili ozvanicena alternativa, svejedno kom pravcu pripada, Nikola Dumitrašković svoj roman ne oblikuje, već prepušta prići da vodi potpuno brutalno, kao da svira gitaru bez pravih akorda, ali nikome još nije uspelo da svira, a da se ta muzika ne cuje, tako je roman “Monika je rekla zbogom” našao tonalitet koji mu odgovara, ni previse glasno, ni previse tiho, vec dovoljno da se čuje.
Vama prepuštam da pustite taj punk Nikolinih misli i odaberete da verujete u srećan kraj, jer kako pisac kaze “Nije važno kako si nastao, važno je ono što zatekneš i ono što ostaviš iza sebe”. Mislite o tome šta ostaje iza Vas.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)