Uroš Timić
(Super Moderator)
******

Registration Date: 02-04-2020
Date of Birth: 23-04-1991 (33 years old)
Local Time: 17-06-2024 at 06:02 AM
Status: Offline

Uroš Timić's Forum Info
Joined: 02-04-2020
Last Visit: 24-04-2020, 08:29 PM
Total Posts: 3 (0 posts per day | 60 percent of total posts)
(Find All Posts)
Total Threads: 3 (0 threads per day | 25 percent of total threads)
(Find All Threads)
Time Spent Online: 49 Minutes, 41 Seconds
Reputation: 0 [Details]

Uroš Timić's Contact Details
Homepage: http://instagram.com/timic.uros
  
Additional Info About Uroš Timić
Location: Smederevo
Bio: Uroš Timić rođen je u Smederevu 1991. godine gde je završio Gimnaziju. Diplomirao je na Katedri za biblitoekarstvo i informatiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2015. godine i trenurtno radi u Narodnoj biblioteci Smederevo. Stručni ispit sa najvišom ocenom, položio je 2017. godine.
Roman prvenac „Osmi život“ objavio je 2015. godine u izdavačkoj kući Laguna kao jedan od tri pobednička romana konkusa Literarni Onlajkn Inkubator u oganizaciji Centra za omladinu Tvoja Srbija, projekat koji je finansialo Ministastvo omladine i sporta. Godinu dana kasnije objavljuje drugi roman „Četrdeset dana“ u ediciji „Alfa“ udruženja „Mladi dolaze“, nastalo kao projekat Udruženja književnika Sbije.
Kratke priče objavljivao je u časopisima „Književni pregled“, „Umetnčki horizont“, „Književnim novinama“ , „Istoku“, „Bdenju“ i „Mons Aureusu“ i na portalu „Blacksheep.rs“. Priče je objavio i u autorskim zbirkama „Krik 2“ i „Čuvari zlatnog runa 2“. Za tri kratke piče osvojio je nagradu „Duško Trifunović“ Scene svih kreativnih, za kategriju pisaca uzrasta do trideset godina. Učesvovao je u međunarodnom pisanju eseja na temu „Izgradimo mir u našim srcima i dušama“, projekat koji finansira UNESCO. Kao kolumnista radio je i na portalima „Pokazivač“ i „Prestiž magazin“, a tekstovi su mu objavljivani i na portalu „P.U.L.S.E.“
Osnivač je i „Bloger festa“, festivala namenjenim mladim blogerima koji se prvi put održao u decembru 2018. godine, a ove godine 10. novembra, drugi put, sa neverovatnom posećenošću. Festival je obuhvatao panele (tribine) iz oblasti društva, turizma, filma, knjiga, IT sektora, kao i iz oblasti mode.
U Narodnoj biblioteci Smederevo, u aprilu 2019. godine, organizuje „Festival mladih autora“, koji je trajao dve nedelje, gde je sedmoro mladih književnika predstavilo svoje književno stvaralaštvo i nove romane smederevsjkoj publici.
U aprilu 2019. objavljuje, kao autorsko izdanje, svoj treći roman „Reptil“ i uporedo razvija karijeru book vlogera čiji se video klipovi sastoje od saveta budućim piscima i priča o tome kako je njegova karijera kao pisca tekla. Ovi vlogovi su naročito popularni među mlađom populacijom.
Član je Udruženja književnika Srbije od 2016. godine.
Sex: Male

Uroš Timić's Signature
Angel Slobodni umetnik, pisac, bloger, bibliotekar. Večni borac za pravdu. Smešten među knjigama. Angel